Strojevi u službi oporavka

…oporavak kroz tehniku!

BAROKOMORA – “dah po dah do punog zdravlja”

Hiperbarična terapija kisikom (HBOT) je medicinska upotreba kisika u uvjetima povišenog tlaka okoline tj. iznad tlaka od 1 ATA što je vrijednost tlaka zraka na morskoj razini. Povišeni tlak dovodi do otapanja kisika u krvi te povećanog transporta kisika do stanica našeg tijela kao konačnih primatelja. Pri normalnom okolnom tlaku zraka, 97% kisika je vezano uz hemoglobin u crvenim krvnim stanicama koji krvi i daje crvenu boju. U uvjetima barokomore i povišenog tlaka, kisik se otapa u plazmi, dijelu krvi koji nije crven te se tako obogaćenom plazmom, značajno veća količina kisika doprema do krajnjeg primatelja – do stanica. Rezultat je širok spektar pozitivnih učinaka na naše tijelo.

TECAR TERAPIJA – “nova tehnologija ubrzanog cijeljenja”

Tecar terapija ili duboka termoterapija je uređaj koji principom radiofrekvencije dubijnski zagrijava tkivo. Tretirajući ozlijeđeno mjesto ubrzavaju se metabolički procesi i stimuliraju fiziološki procesi cijeljenja. Brojni su pozitivni učinci na tkivo:
ubrzava cijeljenje, potiče vazodilataciju i prokrvljenost tkiva, smanjuje napetost i spazam muskulature, ubrzava stanični metabolizam i cijeljenje, povećava elastičnost tkiva.

TERAPIJA UDARNIM VALOM – “kad cijeljenje zastane, možemo ga ponovo aktivirati”

Mehanizam djelovanja se bazira se na akustičnim impulsima generiranim izvan tijela, a koji se primjenjuju na razne strukture unutar tijela neinvazivnim putem. Energija se prenosi i fokusira unutar tijela do dubine 4-7 cm izazivajući mikrotraume, koje dovode do smanjenja osjetljivosti receptora za bol te do povećanja lokalne cirkulacije. Na taj se način ubrzavaju procesi cijeljenja u tretiranoj tetivi, mišiću, koštanom tkivu ili potiče resorpcija kalcifikata unutar tetive, burze, mišića..

ZAMAR – “trening vašim krvnim žilama”

Upotreba topline u liječenju poznata je oduvijek – sada je u sve uključena i nova tehnologija. Krioterapija, termoterapija i kompresijska terapija u brzim izmjenama u rasponu 0-45°C izazivaju cikluse suženja i širenja krvnih žila. Postignuta vazokonstrikcija i vazodilatacija zajedno sa stalnom ili intermitentnom kompresijom ubrzavaju procese cijeljenja tkiva te skraćuju trajanje akutne i subakutne faze cijeljenja bilo nakon ozljede ili nakon operacijskih zahvata.

ULTRAZVUČNA TERAPIJA , ELEKTROTRAPIJA, MAGNETOTERAPIJA  – “primjenjena znanja fizike u službi terapije”

Spadaju u standardne i dobro poznate fizikalno terapijske modalitete sa brojnim pozitivnim učincima u postupcima fizikalne medicine i rehabilitacije.

Naručite se na pregled