Kaltenborn koncept

Funkcionalna procjena lokomotornog sustava i tretiranje poremećaja istog

Kaltenborn-Evjenth koncept

Kaltenborn koncept je nešto drugačiji pristup fizikalnoj terapiji. Baziran je na drevnoj i narodnoj medicini, sportskoj medicini, tradicionalnoj fizioterapiji, osteopatiji, ortopedskoj medicini, biomehanici lokomotornog sustava i mnogim drugim inovacijama od strane manualnih terapeuta koji ga prakticiraju. Osnivač koncepta, Freddy Kaltenborn je u njega ukomponirao sva znanja koja je stekao školujući se za fizioterapeuta u rodnoj Norveškoj. Ortopedsku medicinu i osteopatiju završio je u Engleskoj, dok se za kiropraktičara školovao u Njemačkoj.

Koncept sam po sebi ima za cilj funkcionalnu procjenu lokomotornog sustava i tretiranje poremećaja istog. Ključ je diferencijacija dijagnoze, odnosno točno određivanje strukture koja je u disfunkciji i posljedično uzrokuje bol (mišić, zglob, ligament, živac…). Pri rješavanju problema lokomotornog sustava koriste se mekotkivne i zglobne tehnike. Specifične tehnike svakog zgloba, mišića , tetiva, ligamentam živca.

Koncept je složen od puno komponenti, u njega je uloženo puno truda i iskustva pa nije čudo što daje odlične rezultate. Kaltenborn koncept jedan je od najboljih koncepata ortopedske manualne terapije na svijetu. Bitno je spomenuti i kako su tretmani uglavnom bezbolni, uz to i vrlo učinkoviti nakon samo jednog ili par tretmana uz pravilno obučenog terapeuta.

Naručite se na pregled